Opening tweede vleugel Anne Flokstraschool : “Iedereen telt mee”

Vrijdag 17 jan heeft de Anne Flokstraschool (speciaal onderwijs) een tweede vleugel geopend in het gebouw van SBO het Mozaïek (speciaal basisonderwijs). De opening is een vervolgstap in de route naar een nieuw te bouwen kindcentrum aan de keucheniusstraat in Zutphen. In dit nieuwe kindcentrum zullen naast het regulier onderwijs, het speciaal onderwijs, ook de zorg en de revalidatie een plaats krijgen. Met de bouw van de school wordt een basis gelegd waarbij iedere leerling mee doet

De Anne Flokstraschool en SBO het Mozaïek hebben ruim twee jaar geleden de eerste stap richting samenwerking gezet door met een aantal groepen onder één dak te gaan. Voor één groep zijn fysieke aanpassingen aan het gebouw gedaan. Die groep zit nu ook in hetzelfde gebouw, waardoor het gehele so weer samengevoegd is.

Deze stap betekent een verdere verruiming van het gezamenlijke onderwijsaanbod voor 4 -12 jarige leerlingen met beperkingen. Dit geldt overigens ook voor leerlingen met medische problemen zoals epilepsie en minder valide rolstoelgebruikers. Met de structurele aanwezigheid van revalidatie organisatie Klimmendaal, vormen ook medische behandelingen onderdeel van het aanbod.

SBO het Mozaïek en de afdeling 4 -12 jarigen van de Anne Flokstraschool verheugen zich op de toenemende samenwerking. Vol vertrouwen, werkvreugde en ambitie zien zij de toekomst. Wat hen betreft kan ieder kind in Zutphen goed onderwijs genieten.